tisdag 1 mars 2022

Torskrygg på ett mos av blomkål och potatis

Rödvinssky till stekt torskrygg med blomkålsmos 😋👌


Koka ihop 2 dl rött matlagningsvin, 0,5 dl balsamvinäger, 1 msk kalvfond och 0,5 dl socker, ca 15 minuter, tills det tjocknar lite.
Koka 300 g blomkål och 300 g potatis av mjölig sort, ca 30 minuter. Mosa med en stöt. Tillsätt 50 g smör och 1 dl grädde. Smaka av med salt och peppar.
Knaperstek 100 g fintärnad varmrökt sidfläsk. Låt rinna av på hushållspapper.
Salta och peppra 600 g torskrygg. Stek i smör till fin färg. Vänd fisken och låt steka i pannan på eftervärme 3-4 minuter. Servera med finskuren salladslök, sidfläsk, mos och sky.


Smaklig spis!

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar