Rödvinssky till stekt torskrygg med blomkålsmos 😋👌
Koka
ihop 2 dl rött matlagningsvin, 0,5 dl balsamvinäger, 1 msk kalvfond och
0,5 dl socker, ca 15 minuter, tills det tjocknar lite.
Koka 300 g
blomkål och 300 g potatis av mjölig sort, ca 30 minuter. Mosa med en
stöt. Tillsätt 50 g smör och 1 dl grädde. Smaka av med salt och peppar.
Knaperstek 100 g fintärnad varmrökt sidfläsk. Låt rinna av på hushållspapper.
Salta
och peppra 600 g torskrygg. Stek i smör till fin färg. Vänd fisken och
låt steka i pannan på eftervärme 3-4 minuter. Servera med finskuren
salladslök, sidfläsk, mos och sky.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar