onsdag 13 april 2022

Paj med oliver, fetaost och prosciutto

Du fyller färdig pajdeg med stekt röd lök, strimlade torkade tomater, oliver, fetaost och färsk basilika. Och serverar den färdiga pajen toppad med lufttorkad skinka och en sallad. 


1 rulle färdig pajdeg
2
rödlökar

2 msk
olja

0,5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

2 dl
urkärnade grekiska oliver

5 soltorkade tomater

1
kruka basilika

300 g fetaost

4
ägg

2 dl
mjölk

2 dl
vispgrädde

2
förp lufttorkad skinka, à 70 g
(gärna prosciutto di parma)

Till servering
Sallad

 
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.

Klä en pajform som har storleken 26 cm i diameter med pajdeg.
Förgrädda pajdegen i 10 min.

Skala och skiva löken.
Stek löken sakta i oljan tills den får färg.
Krydda med salt och peppar.

Skiva ev oliverna, strimla tomaterna
och hacka basilikan grovt.
Skär fetaosten i små tärningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar