Du fyller färdig pajdeg med stekt röd lök, strimlade torkade tomater, oliver, fetaost och färsk basilika. Och serverar den färdiga pajen toppad med lufttorkad skinka och en sallad.
1 rulle färdig
pajdeg
2
rödlökar
2
msk olja
0,5 tsk
salt
2
krm
svartpeppar
2
dl
urkärnade grekiska oliver
5 soltorkade tomater
1
kruka basilika
300 g fetaost
4
ägg
2
dl
mjölk
2
dl
vispgrädde
2
förp lufttorkad skinka, à 70 g
(gärna prosciutto di parma)
Till servering
Sallad
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Klä en pajform som har storleken 26 cm i diameter med pajdeg.
Förgrädda pajdegen i 10 min.
Skala och skiva löken.
Stek löken sakta i oljan tills den får färg.
Krydda med salt och peppar.
Skiva ev oliverna, strimla tomaterna
och hacka basilikan grovt.
Skär fetaosten i små tärningar.
Sätt ugnen på 200°C.
Klä en pajform som har storleken 26 cm i diameter med pajdeg.
Förgrädda pajdegen i 10 min.
Skala och skiva löken.
Stek löken sakta i oljan tills den får färg.
Krydda med salt och peppar.
Skiva ev oliverna, strimla tomaterna
och hacka basilikan grovt.
Skär fetaosten i små tärningar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar