Jag har en viss förkärlek till enkla, smakrika röror som aptitretare före en middag.
Röror som passar att serveras som små munsbitar på sked, i glas eller på bröd.
Men även en liten pannacotta funkar. Som t ex en sparrispannacotta på en påskbuffé.
Sparrispannacotta
8-12 bufféportioner
500 g grön sparris
3 dl vispgrädde
1 näve babyspenat
salt, peppar
2 gelatinblad
Topping
sparrisknoppar, se ovan
80 g rom, gärna sikrom
0,5 rödlök
4 kvistar vattenkrasse
Gör så här
Skär av
knopparna på sparrisen
och koka knopparna i lättsaltat vatten, 5
minuter.
Skär resten av sparrisarna i bitar
och koka dem i lättsaltat
vatten, 20 minuter.
Mixa sparrisbitarna (inte knopparna), 2 dl grädde och spenat.
Smaka av med salt och peppar.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter.
Koka upp resten av
grädden.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden.
Blanda ner
gelatingrädden i sparrisgrädden.
Fördela pannacottan i små glas
och låt stå kallt i minst 4 timmar.
Vid servering
Toppa med sparrisknoppar, rom,
finstrimlad rödlök och vattenkrasse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar