lördag 9 april 2022

Sparrispannacotta till påskbuffén

Jag har en viss förkärlek till enkla, smakrika röror som aptitretare före en middag.
Röror som passar att serveras som små munsbitar på sked, glas eller på bröd.
Men även en liten pannacotta funkar. Som t ex en sparrispannacotta på en påskbuffé.


Sparrispannacotta

8-12 bufféportioner

500 g grön sparris
3 dl vispgrädde
1 näve babyspenat
salt, peppar
2 gelatinblad
Topping
sparrisknoppar, se ovan
80 g rom, gärna sikrom
 0,5 rödlök
4 kvistar vattenkrasse

Gör så här
Skär av knopparna på sparrisen
och koka knopparna i lättsaltat vatten, 5 minuter.
Skär resten av sparrisarna i bitar
och koka dem i lättsaltat vatten, 20 minuter.
Mixa sparrisbitarna (inte knopparna), 2 dl grädde och spenat.
Smaka av med salt och peppar.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter.
Koka upp resten av grädden.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden.
Blanda ner gelatingrädden i sparrisgrädden.
Fördela pannacottan i små glas
och låt stå kallt i minst 4 timmar.
Vid servering
Toppa med sparrisknoppar, rom,
finstrimlad rödlök och vattenkrasse.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar