söndag 17 april 2022

Påsktårta med hallonmousse och kokos

Hoppas ni, precis som jag, kan njuta av sol och värme i påsk! Vi har haft fantastiska dagar här. Och det verkar hålla i sig. Idag kommer min föräldrar och syster med man på middag så då är planen att vi ska kunna äta ute i solen. Jag tänker bjuda på fläskfilé i dragonsås. Recept på det kommer inom kort. Men redan här och nu kommer receptet på påsktårtan som jag ska servera till kaffet. Kram och fortsatt trevlig påsk!

 


1 paket färdiga tårtbottnar, 3-delad
2 gelatinblad
100 g vit choklad
5 dl frysta hallon
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
100 g kokosflingor
2 droppar gul hushållsfärg
3 dl vispgrädde
1 påse påskägg med choklad
citronmeliss
färska
hallon

Gör så här
Färga kokosflingorna till garneringen gula och ställ åt sidan.

Hallonmousse
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Hacka chokladen fint.
Sjud ihop hallon med strösocker på låg värme i en kastrull,
låt svalna helt.

Vispa grädden och vispa ner de avsvalnade hallonen.
Smält ihop lite av hallongrädden med de urkramade gelatinbladen i en kastrull.
Vispa sedan ner det i moussen.
Vänd sist ner chokladhacket.
Låt stå kallt ca 1 timme.

Fördela hallonmoussen på två av de tårtbottnarna och lägg ihop.
Den tredje läggs på toppen utan hallonmousse ovanpå.
Garnering

Vispa grädden och bred ovanpå tårtan samt runtom.
Strö på kokosen och garnera med godis,
citronmeliss och hallon.

Tårtan går bra att lägga ihop dagen före.
Garnera då vid servering. 

 

 

ispa grädden och vispa ner de avsvalnade hallonen. Smält ihop lite av hallongrädden med de urkramade gelatinbladen i en kastrull. Vispa sedan ner det i moussen. Vänd sist ner chokladhacket. Låt stå kallt ca 1 timme.

Botten – 2 paket färdiga tårtbottnar, 3-delad, totalt 6 rundlar Hallonmousse – 2 gelatinblad – 100 g vit choklad – 5 dl frysta hallon – 1 dl strösocker – 3 dl vispgrädde Garnering – 100 g kokosflingor – 2 droppar gul hushållsfärg – 3 dl vispgrädde – 1 påse påskägg med marsipan, eller liknande påskgodis – citronmeliss – ev färska hallon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar