En smidig och god rätt, dragon är en personlig favorit, att servera till många.
Bryn på fläskfilé i skivor och låt dem småputtra i såsen tills middagsgästerna kommer. Servera med kokt potatis, gärna pressad, och en sallad.
4 portioner
700 g fläskfilé
smör
salt peppar
salt peppar
Sås
3 dl grädde
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1,5 tsk torkad dragon
1 tsk honung
droppe citron, saft
salt peppar
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1,5 tsk torkad dragon
1 tsk honung
droppe citron, saft
salt peppar
Gör så här
Putsa fläskfilén och skär i ca 2,5 cm tjocka skivor.
Salta, peppra och bryn snabbt i olja och smör.
Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
Vispa ur pannan med grädde och kalvfond.
Tillsätt dragon och dijonsenap
och låt koka ihop under några minuter.
Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar.
Lägg tillbaka fläskfilén och ev köttsaft i pannan
och låt koka med i ca 3 minuter.
Servera fläskfilén i sin sås med kokt potatis
och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar