Matig fiskgryta med torsk, morötter, tomater och lök. Toppad med räkor och små tomater. Servera med ris.
1 skivad gul lök
2 skivade morötter
1 msk olja
6 skivade salladslök
1 burk passerade tomater, 400 g
1 fiskbuljongtärning
1 tsk salt
2 krm citronpeppar
400 g torskfilé eller annan vit fiskfilé
250 g stora räkor med skal
200 g små röda tomater
Gör så här
Fräs
lök och morotsbitar i olja i en kastrull.
Tillsätt salladslök, passerade tomater,
buljongtärning, salt och peppar.
Koka upp.
Sjud i 10 min.
Skär fisken i grova bitar, lägg dem i grytan.
Lägg locket
på och sjud några min tills fisken är klar.
Skala räkorna, lägg dem och
tomaterna ovanpå,
låt allt bli varmt.
Servera med
kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar