måndag 6 juni 2022

Nudelwok med stekt torskrygg

Idag har vi firat nationaldagen med att snickra trall vid poolen.


Och att äta nudelwok med stekt torskrygg. Hur har ni firat?

 
Nudelwok med stekt torskrygg
4 portioner

4 portioner äggnudlar
600 g torskrygg
300 g Asian wok Pad Thai
1 tsk japansk soja
1 gul lök
1 morot
1 röd paprika
200 g champinjoner
100 g färsk vitkål
neutral olja till stekning 

Gör så här
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
Salta och peppra 600 g torskrygg.
Skala morot och lök. 
Skär löken i halvmånar. 
Skär morot, paprika och champinjonerna i mindre bitar
och strimla vitkålen.
Hetta upp en wokpanna/rymlig panna 
med olja på hög värme. 
Fräs grönsakerna i några minuter var för sig.
Tillsätt sedan alla grönsakerna i pannan igen 

och fräs ytterligare i några minuter. 
Tillsätt asian wok såsen och rör runt. 
Stek torskryggen i smör till fin färg.
Vänd fisken och låt steka i pannan på eftervärme 3-4 minuter.
Lägg i de kokta nudlarna i grönsakswoken,
blanda ihop och låt fräsa i några minuter.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar