Idag har vi firat nationaldagen med att snickra trall vid poolen.
Och att äta nudelwok med stekt torskrygg. Hur har ni firat?
Nudelwok med stekt torskrygg
4 portioner
4 portioner
4 portioner äggnudlar
600 g torskrygg
300 g Asian wok Pad Thai
1 tsk japansk soja
1 gul lök
1 morot
1 röd paprika
200 g champinjoner
100 g färsk vitkål
neutral olja till stekning
600 g torskrygg
300 g Asian wok Pad Thai
1 tsk japansk soja
1 gul lök
1 morot
1 röd paprika
200 g champinjoner
100 g färsk vitkål
neutral olja till stekning
Gör så här
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
Salta och peppra 600 g torskrygg.
Salta och peppra 600 g torskrygg.
Skala morot och lök.
Skär löken i halvmånar.
Skär morot, paprika och champinjonerna i mindre bitar
och strimla vitkålen.
och strimla vitkålen.
Hetta
upp en wokpanna/rymlig panna
med olja på hög värme.
Fräs grönsakerna i
några minuter var för sig.
Tillsätt sedan alla grönsakerna i pannan igen
och fräs ytterligare i några minuter.
Tillsätt sedan alla grönsakerna i pannan igen
och fräs ytterligare i några minuter.
Tillsätt
asian wok såsen och rör runt.
Stek torskryggen i smör till fin färg.
Vänd fisken och låt steka i pannan på eftervärme 3-4 minuter.
Lägg i de kokta nudlarna i grönsakswoken,
blanda ihop och låt fräsa i några minuter.
Vänd fisken och låt steka i pannan på eftervärme 3-4 minuter.
Lägg i de kokta nudlarna i grönsakswoken,
blanda ihop och låt fräsa i några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar