En lättlagad vegetarisk gryta med indiska smaker.
Serverad med ris och den indiska yoghurtsåsen raita.
2 potatisar
1,5 msk grönsaksfond
1,5 msk garam masala
0,5 msk gul curry
1 msk tomatpuré
0,5 tsk mald gurkmeja
400 ml kokosmjölk
2 msk + 2 dl vatten
100 g gröna ärtor
200 g fast naturell tofu
0,5 lime, saften
Chiliflakes
Salt
Kokt ris
Grönsallad
Raita
Gör så här
Skala lök och potatis.
Finhacka löken och skär potatisen i stora tärningar.
Tärna tofun i lika stora tärningar som potatisen.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tills den brynts och doftar gott.
Tillsätt garam masala,
curry, gurkmeja, tomatpuré
och 2 msk vatten och låt fräsa några
minuter.
Tillsätt chiliflakes om du vill ha grytan lite starkare.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, grönsaksfond, potatis och salt och låt koka i ca 20 min.
Under tiden: Koka upp ris enligt förpackningen.
När riset kokat klart: Tillsätt tofu och gröna ärtor i grytan och låt bli varma.
Pressa i lime och smaka av med salt.
Servera med ris, grönsallad och raita.
Raita
Tärna gurka.
och saften från en 0,5 citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar