Vi avslutar helgen med att grilla vegetariskt. Närmare bestämt grillad aubergine toppad med citronolja. Serverad
med fetaoströra och den klassiska persiljesalladen tabbouleh.
Knepet är att vattna ur auberginen med salt innan
tillagning, så att den inte blir sladdrig.
800 g aubergine
salt
olivolja, till pensling
1 citron, finrivet skal och saft
0,5 dl olivolja
0,5 tsk salt
salt
olivolja, till pensling
1 citron, finrivet skal och saft
0,5 dl olivolja
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här
Pensla skivorna med rikligt med olja
och grilla tills de har fin färg och är mjuka.
Blanda citronsaft, olja, salt och vitpeppar.
Ringla över auberginen.
Skär auberginerna i 1 cm breda skivor på längden.
Strö över salt och låt vätska av sig minst 15 min, gärna längre.
Torka bort vätskan med hushållspapper.Strö över salt och låt vätska av sig minst 15 min, gärna längre.
Pensla skivorna med rikligt med olja
och grilla tills de har fin färg och är mjuka.
Blanda citronsaft, olja, salt och vitpeppar.
Ringla över auberginen.
Fetaoströra
150 g fetaost
2 dl crème fraiche
0,5 vitlöksklyfta, finriven
salt och svartpeppar
150 g fetaost
2 dl crème fraiche
0,5 vitlöksklyfta, finriven
salt och svartpeppar
Gör så här
Blanda smulad fetaost, crème fraiche och vitlök
och smaka av med salt och peppar.
Blanda smulad fetaost, crème fraiche och vitlök
och smaka av med salt och peppar.
Tabbouleh
1,5 dl bulgur
3 tomater
1 rödlök
4 dl finhackad bladpersilja
1 dl hackad mynta
2 citroner, saft
0,5 dl olivolja
salt och svartpeppar
3 tomater
1 rödlök
4 dl finhackad bladpersilja
1 dl hackad mynta
2 citroner, saft
0,5 dl olivolja
salt och svartpeppar
Gör så här
Tillaga bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
Låt svalna.
Hacka tomater och rödlök smått.
Blanda bulgur, tomater, rödlök, persilja och ev mynta.
Vänd ner citronsaft och olja
och smaka av med salt och peppar.
Servera auberginen med fetaoströra och tabbouleh.
Så himla gott! Älskar allt. Kraaam Pia
SvaraRaderaSmakade mycket bra! Kram tillbaks :)
Radera