Torskgryta med fänkål, tomat och curry.
Riktigt enkel att laga och god med smaker
som passar ihop.
4 portioner
800 g fryst torskrygg
salt och svartpeppar
2 klyftor vitlök
4 st salladslök
1 st fänkål
8 potatisar
1 msk olja
1 msk curry
2 st fiskbuljongtärning
3 dl vatten
1 dl crème fraiche
10 cocktailtomater
0,5 dl hackad persilja
50 g bladspenat
4 dl skalade räkor i lag
Gör så här
Tina torsk och skär i bitar.
Strö på salt och peppar.
Skala och tärna potatisen.
Skala och riv vitlöksklyftan.
Strimla salladslök och skiva fänkål.
Hetta upp en stekpanna med olja
och bryn vitlök och fänkål någon minut .
Tillsätt curry, salladslök och buljongtärning.
Häll på vatten och crème fraiche.
Tillsätt potatisen och låt koka ca 15 minuter.
Lägg ner torsken, tomater och koka ytterligare ca 5 minuter. .
Blanda ner spenat, persilja och räkor och låt allt bli varmt.
Tina torsk och skär i bitar.
Strö på salt och peppar.
Skala och tärna potatisen.
Skala och riv vitlöksklyftan.
Strimla salladslök och skiva fänkål.
Hetta upp en stekpanna med olja
och bryn vitlök och fänkål någon minut .
Tillsätt curry, salladslök och buljongtärning.
Häll på vatten och crème fraiche.
Tillsätt potatisen och låt koka ca 15 minuter.
Lägg ner torsken, tomater och koka ytterligare ca 5 minuter. .
Blanda ner spenat, persilja och räkor och låt allt bli varmt.
Curry och fisk smakar så himla bra tillsammans. Åt Tonfisk gryta med currybanan på jobbet i går. Trevlig helg. Kram Pia
SvaraRaderaTonfisk med currybanan lät spännande och gott. Trevlig helg!
RaderaI'd love to try this. It looks so yummy!🤤
SvaraRaderaHugs and blessings!