Hösten är på ingång och man stannar gärna inomhus lediga dagar när regnet duggar och kylan smyger sig på. Alltså en perfekt tid för långkok och härliga höstgrytor.
Fläskgryta Teriyaki
4 portioner
600 g fläskkarré
Salt och svartpeppar
1 st gul lök
1 st röd lök
3 klyftor vitlök
1 msk msk smör
1 msk riven ingefära
1 msk ketjapmanis
0,5 msk soja
1 tsk örtagårdskrydda
1 msk kalvfond
0,5 dl teriyakisås
6 dl dl vatten
10 st torkade plommon
2 tomater
0,5 röd paprika
2 st salladslök
10 cocktailtomater
Gör så här
Skär köttet i mindre grytbitar.
Strö på salt och peppar.
Skala och skär lök i bitar och hacka vitlök.
Hetta upp en stekpanna med smör
och bryn kött, lök, vitlök och ingefära i några minuter.
Häll på ketjapmanis och soja och strö på örtagårdskrydda.
Tillsätt fond, teriyakisås, vatten och plommon.
Skär tomater i bitar och blanda ner i grytan.
Sänk värmen och sätt på ett lock.
Låt grytan koka i 2 timmar.
Smaka av med ev mer salt och peppar.
Skär paprika i mindre bitar och strimla salladslök.
Blanda ner paprika, salladslök och cocktailtomater före servering.
Servera med kokt potatis eller kokt ris.
Skär köttet i mindre grytbitar.
Strö på salt och peppar.
Skala och skär lök i bitar och hacka vitlök.
Hetta upp en stekpanna med smör
och bryn kött, lök, vitlök och ingefära i några minuter.
Häll på ketjapmanis och soja och strö på örtagårdskrydda.
Tillsätt fond, teriyakisås, vatten och plommon.
Skär tomater i bitar och blanda ner i grytan.
Sänk värmen och sätt på ett lock.
Låt grytan koka i 2 timmar.
Smaka av med ev mer salt och peppar.
Skär paprika i mindre bitar och strimla salladslök.
Blanda ner paprika, salladslök och cocktailtomater före servering.
Servera med kokt potatis eller kokt ris.
Yumm! A lovely autumn stew!
SvaraRaderaHappy Fall! 🍂🍁🎃
I wish you the same!
Radera