Storkok idag. Perfekt rätt att laga mycket av, så det räcker till matlådor.
8 portioner
2 gula lökar
800g falukorv
3 vitlöksklyftor
2 små burkar majs
3 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
1-2 msk sambal oelek
1 tetra kidneybönor
1 tetra stora vita bönor
2 tsk äppelcidervinäger
salt, svartpeppar, rökt paprikapulver
Gör så här
Hacka gul
lök och bryn den i smör i en stor gryta.
Skär falukorven till stavar och bryn tillsammans med löken.
Hacka vitlök och tillsätt den.
Ha ner majs, tomatpuré, krossade tomater och sambal oelek i grytan.
Skölj bönorna och ha ner dem i grytan.
Rör i äppelcidervinäger och krydda
ordentligt.
Låt allt puttra ihop på medelvärme under lock i cirka 15
minuter.
Servera som det är eller tillsammans med couscous, ris eller
bröd.
En bra vardagsmat om man gillar eller tål bönor. Har en knasig mage tyvärr men smakerna är så goda. Offrar mig ibland. Kram Pia
SvaraRadera