En barnsligt god dessert med maräng, kola, banan och
choklad.
Ett tips, marängen kan göras flera dagar i
förväg.
Recept Allt om mat
4 stycken
Maräng
2 dl florsocker
0,5 burk dulce de leche- à 397 g
Fyllning
25 g smör
2 dl vispgrädde
4 kulor vaniljglass
1snickers- hackad
1daim- hackad
1 dl kokosflakes
Gör så här
Maräng: Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna tillsammans med vitvinsvinäger
i en ren bunke till ett mjukt skum.
Fortsätt vispa och tillsätt strösocker, lite i taget,
och vispa till en fast marängsmet.
Sikta ner florsocker, lite i taget,
och vänd ner det i smeten.
Rör om dulce de leche tills den är slät.
Blanda ner den lite försiktigt i smeten som ska vara lite marmorerad.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Klicka ut marängsmeten till 4 rundlar på plåten.
Gör en liten fördjupning i marängerna.
Sätt in plåten i nedre delen av ugnen
och sänk ugnsvärmen till 100 grader.
Grädda marängen i ca 1,5 timme.
Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen
med luckan på glänt.
Fyllning: Skala och skär bananerna i 3 delar
och halvera dem sedan på längden.
Stek bananerna i smör i en stekpanna tills de får en fin gyllene färg.
Vispa vispgrädden.
Fyll marängskålarna med banan, glass och grädde.
Toppa med hackad Snickers, Daim och kokosflakes. Servera desserten direkt.
Gott nytt 2023!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar