lördag 31 december 2022

Nyårsdessert - Banoffeepavlova med dulce de leche

En barnsligt god dessert med maräng, kola, banan och choklad.
Ett tips, marängen kan göras flera dagar i förväg. 

Recept Allt om mat


4 stycken

Maräng

100 g äggvita- (ca 3 äggvitor)
0,5 tsk vitvinsvinäger
1 dl strösocker
2
dl
florsocker
0,5 burk dulce de leche- à 397 g
 

Fyllning

2 bananer
25
g
smör
2
dl
vispgrädde
4
kulor
vaniljglass
1
snickers- hackad
1
daim- hackad
1
dl
kokosflakes
 
  1. Gör så här
    Maräng: Sätt ugnen på 150 grader.
    Vispa äggvitorna tillsammans med vitvinsvinäger
    i en ren bunke till ett mjukt skum.
    Fortsätt vispa och tillsätt strösocker, lite i taget,
    och vispa till en fast marängsmet.
    Sikta ner florsocker, lite i taget,
    och vänd ner det i smeten.

    Rör om dulce de leche tills den är slät.
    Blanda ner den lite försiktigt i smeten som ska vara lite marmorerad.

    Klä en plåt med bakplåtspapper.
    Klicka ut marängsmeten till 4 rundlar på plåten.
    Gör en liten fördjupning i marängerna.
    Sätt in plåten i nedre delen av ugnen
    och sänk ugnsvärmen till 100 grader.
    Grädda marängen i ca 1,5 timme.

    Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen
    med luckan på glänt.

    Fyllning: Skala och skär bananerna i 3 delar
    och halvera dem sedan på längden.
    Stek bananerna i smör i en stekpanna tills de får en fin gyllene färg.

    Vispa vispgrädden.
    Fyll marängskålarna med banan, glass och grädde.
    Toppa med hackad Snickers, Daim och kokosflakes. Servera desserten direkt.

    Gott nytt 2023!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar