Jag köpte på mig en billig hel laxsida till jul, som inte kom till användning och har legat i frysen sedan dess. Men förra helgen lagade jag ett recept på ugnsbakad lax med citrussmak, ur tidningen MåBra nr 1, 2023.
Lax i lime- och sojamarinad
4 portioner
ca 500 g färsk laxfilé
4 lime
4 msk japansk soja
2 tsk honung
8 salladslökar
500 g broccoli
Till servering
Ris eller nudlar
Gör så här
Pressa saften ur 1 lime.
Blanda limesaft, soja och honung i en skål.
Lägg laxen i en ugnsform
och pensla på marinaden.
Skiva resten av limefrukterna tunt
och lägg dem på laxen.
Baka i ugnen på 200 grader i 15 minuter.
Ansa grönsakerna och ångkoka dem i lite lättsaltat vatten under lock i några minuter.
Servera med nykokta nudlar eller ris.
Till rätten serverades också en ananas- och avokadosallad. Recept här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar