Ett gott tillbehör till exempelvis stekt lax.
4 portioner
4 bitar laxfilé à 140 g
Salt
Citronpeppar
2 morötter
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 dl solrosfrön
2 dl belugalinser
3 soltorkade tomater
1 röd paprika
2 msk rapsolja
1,5 msk balsamvinäger
Klippt dill
Gör så här
Tärna
morötter och rödlök smått.
Fräs upp smör eller olja samt
pressad vitlök i en panna
och ha ner hacket.
Salta och stek på hög värme
under omrörning ett par minuter.
Ös över i en skål.
Ha ner solrosfrön i
pannan och rosta dem med lite salt till de börjar knäppa.
Ha ner i
skålen.
Koka upp vatten med salt.
När det börjar koka, vrid ner värmen så att
det sjuder och ha ner linserna.
Låt sjuda ca 20-30 minuter.
Slå av
vattnet och ha ner i skålen.
Strimla soltorkade tomater och tärna paprikan smått.
Ha ner allt i
skålen och slå över olja och vinäger.
Klipp i dill och blanda allt.
Smaka av med salt och peppar.
Stek laxen ett par minuter på var sida.
Salta och peppra.
Vilken god sallad! Jag har gjort sallad på belugalinser (verkligen godaste linserna!), lök och soltorkade tomater tidigare, men aldrig testat frön. Det måste jag göra.
SvaraRaderaBelugalinserna har blivit även mina favoriter, goda och håller ihop bra när de kokas.
Radera