Servera en lättlagad måltid på ugnsstekt torsk med fetaost och tomat till middag.
Tärnad fetaost och halverade små tomater fördelas över torsken ihop med grädde och buljongtärning innan den tillagas i ugnen.
Tillsammans med den smakrika torsken serveras ett persiljesmör och mathavre. Smakfullt och
enkelt!
4 portioner
4 portionsbitar torskfilé
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
250 g små tomater
1 fiskbuljongtärning
100 g fetaost
2 dl grädde
Persiljesmör
75 g rumsvarmt smör
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk klippt persilja
Till servering
Kokt mathavre
Citron i klyftor
Gör så här
Blanda persiljesmöret.
Rulla till en korv i plastfolie och lägg i frysen.
Lägg fisken i en ugnssäker form.
Salta och peppra.
Dela tomaterna
och skär fetaosten i tärningar.
Fördela tomater och fetaost över fisken.
Värm upp grädden i en kastrull
och vispa upp buljongtärningen i grädden.
Häll grädden över fisken.
Sätt in i ugnen i 225 grader i 15 minuter.
Koka mathavre enligt förpackningen.
Vid serveringen, skiva persiljesmöret
och lägg på fisken.
Servera med kokt mathavre och citronklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar