söndag 5 februari 2023

Ugnsstekt torsk med fetaost, tomat och persiljesmör

Servera en lättlagad måltid på ugnsstekt torsk med fetaost och tomat till middag.
Tärnad fetaost och halverade små tomater fördelas över torsken ihop med grädde och buljongtärning innan den tillagas i ugnen. Tillsammans med den smakrika torsken serveras ett persiljesmör och mathavre. Smakfullt och enkelt!


4 portioner

4 portionsbitar torskfilé
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
250 g små tomater
1 fiskbuljongtärning
100 g fetaost
2 dl grädde
Persiljesmör
75 g rumsvarmt smör
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk klippt persilja
Till servering
Kokt mathavre
Citron i klyftor

Gör så här
Blanda persiljesmöret.
Rulla till en korv i plastfolie och lägg i frysen.
Lägg fisken i en ugnssäker form.
Salta och peppra.
Dela tomaterna
och skär fetaosten i tärningar.
Fördela tomater och fetaost över fisken.
Värm upp grädden i en kastrull
och vispa upp buljongtärningen i grädden.
Häll grädden över fisken.
Sätt in i ugnen i 225 grader i 15 minuter.
Koka mathavre enligt förpackningen.
Vid serveringen, skiva persiljesmöret
och lägg på fisken.
Servera med kokt mathavre och citronklyfta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar