måndag 1 maj 2023

Kycklingsoppa med rotfrukter, curry och risoni

En mustig och matig soppa som passar extra bra en dag, som idag, när det regnar och är ruskigt ute. Ja, här i mitt nya kök trivs jag riktigt bra med att stå och laga mat just en sån dag. Jag är så glad att den förra ägaren inte rev ut de gamla 50-talsskåpen med dragluckor när han renoverade lägenheten. De ger verkligen lägenheten karaktär och var det första jag föll för när lägenheten dök upp på Hemnet. De går dessutom ända upp i tak och ger maximalt förvaringsutrymme och inget flott och damm på några överskåp.


 
 
Kycklingsoppa med rotfrukter, curry och risoni
4 portioner
 
400 g kycklinglårfilé
1 förp soppgrönsaker- (500 g)
1vitlöksklyfta
0,5 msk timjan
1 tsk curry- + 1 msk
3 hönsbuljongtärningar
1,5 dl risoni- (pasta)
1,5 msk vitvinsvinäger
salt
nymald svartpeppar
smör

 
Gör så här
Skala, ansa och skär rotfrukterna i cm-stora tärningar.
Skala och finskiva vitlöken.

Skär kycklingen i små bitar.
Stek kycklingen i 1 msk smör i en het stekpanna tills den fått fin färg.
Krydda med timjan, 1 tsk curry, 0,5 tsk salt och 2 krm peppar.
Lägg åt sidan.
Fräs rotfrukter och vitlök mjuka i 2 msk smör i en gryta.
Strö över 1 msk curry och låt fräsa i ca 1 min.
Häll över 1,3 liter vatten och tillsätt buljongtärningar och vinäger.
Koka upp och låt koka i ca 2 min.
Tillsätt kyckling och risoni.
Sjud soppan i ca 15 min tills rotfrukterna är mjuka och pastan är klar.
Smaka av med salt och svartpeppar.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar