lördag 29 april 2023

Nazuks goda scampipasta

Ni som följer mig vet att jag är ett stort fan av Sveriges mästerkock och har genom åren samlat på mig samtliga vinnares kokböcker. Och i år är inget undantag.
Nazuk Turdieva är årets vinnaren av Sveriges Mästerkock och jag har nu provlagat ett av recepten i hennes kokbok, Nazuks goda. En perfekt lätt sommar rätt. Med ett glas rosé till...
Tar bara cirka 30 minuter att tillaga men känns ändå lite lyxig tack vare scampiräkorna. 


 4 portioner

300 g tagliatelle
2 schalottenlökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 röd chili, finhackad
olivolja
150 g cocktailtomater
1 citron (rivet skal)
2 msk kapris
2,5 dl vitt vin
400 g rå scampi
Salt
50 g smör
2–3 msk hackad persilja
1 dl pastavatten

Gör så här
Koka pastan. Spara sedan 1 dl av pastavattnet.
Fräs under tiden lök, vitlök och chili
i en panna med rikligt med olivolja på ganska hög värme i cirka 1 minut.
Tillsätt tomater i klyftor, rivet citronskal och kapris.
Fräs i ytterligare 2 minuter.

Sänk värmen och tillsätt vinet.
Låt puttra ca 15 minuter. Rör om då och då.

Tillsätt scampin i såsen, salta och rör om.
Vänd ner pastan i räksåsen.
Tillsätt smör, hackad persilja

 

Inser nu att jag aldrig skrev klart och publicerade receptet som jag lagade ur förra årets vinnare Adam Thulins kokbok, Ett bord flera smaker. Det måste jag ta mig tid till under veckan. Fotot på rätten finns i alla fall klart i inlägget. Måste bara gissa mig till vilken maträtt det är :)  Ser ut som det är något med rödbetor och rödkål...

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar