En krispig sommarfräsch primörsallad med fänkål som är perfekt smakkombo till lax.
När jag steker lax kryddar jag den oftast med citronpeppar. Det gjorde jag även denna gång och smaksatte även salladen med citronpeppar. Blev mycket gott.
Stekt lax
4 portioner
600 g laxfilé i portionsbitar
1 msk smör
1 msk olja
Salt
1 msk smör
1 msk olja
Salt
Citronpeppar
Gör så här
Stek laxen i medelhet panna i lika delar smör och olja,
tills den fått en gyllenbrun färg, tar bara ett par minuter.
Krydda med salt och peppar.
Grön primörsallad
4 portioner
4 portioner
140 g mâchesallad
10 rädisor
1 fänkål
2 salladslök
250 g körsbärstomater
0,5 citron, pressad saft
Citronpeppar
Salt
10 rädisor
1 fänkål
2 salladslök
250 g körsbärstomater
0,5 citron, pressad saft
Citronpeppar
Salt
Gör så här
Lägg upp mâchesalladen på ett fat eller i en skål.
Ansa rädisor och fänkål, spara fänkålens dill,
och skiva dem tunt, gärna med mandolin.
Skiva salladslöken.
Dela tomaterna.
Fördela rädisor, fänkål, salladslök och tomater över salladen.
Pressa citronsaft över och smaka av med salt och peppar.
Toppa salladen med fänkålsdillen.
Lägg upp mâchesalladen på ett fat eller i en skål.
Ansa rädisor och fänkål, spara fänkålens dill,
och skiva dem tunt, gärna med mandolin.
Skiva salladslöken.
Dela tomaterna.
Fördela rädisor, fänkål, salladslök och tomater över salladen.
Pressa citronsaft över och smaka av med salt och peppar.
Toppa salladen med fänkålsdillen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar