söndag 14 maj 2023

Nazuks goda lammfärspuckar

I går lagade jag ytterligare ett recept ur Nazuks kokbok. Att laga fler än ett recept i en kokbok är ett gott betyg från min sida :) Och jag blev sannerligen inte besviken på dessa lammfärspuckar. Och inte heller på örtkrämen till. Vilka smakexplosioner!
Ett tips ur receptet, som jag kommer använda mig av även i andra recept, är att mixa alla ingredienser innan man blandar ner dem i färsen. Känns som att detta gör att smakerna blandas och smaksätter färsen extra mycket.


 Lammfärspuckar med örtkräm

4 portioner

500 g lammfärs
100g slätbladig persilja
0,5 rödlök
80 g grillad paprika på burk
2 vitlöksklyftor
0,5 röd chili
4 msk ströbröd
1 msk sju kryddor (kryddblandning)
ca 1,5 tsk salt
Olja till stekning

Örtkräm
100 g vitost (som fetaost fast krämigare)
2 msk turkisk yoghurt
25 g hackad slätbladig persilja
0,5 röd chili
1 sallads lök
1 msk citronjuice
Salt och svartpeppar

Gör så här
Mixa alla ingredienser utom lammfärsen tills massan går ihop.
Lägg färsen i en skål och tillsätt det mixade.
Rör om så allt blandas.
Rulla små bollar och platta till dem med handen till puckar.
Hetta upp olja i en panna och stek puckarna tills de har fin stekyta.
Lägg över dem i en ugnsform
och låt dem gå klart i ugnen i 170 grader i ca 10 minuter.

 

Örtkräm
Mixa samtliga ingredienser till en slät kräm.
Smaka av med salt och peppar.

Servera lammfärspuckarna med örtkräm i till exempel libabröd eller med ris.

The Dalmatian Dog 2019, ett kryddigt och fruktigt rödvin med fatkaraktär som passar till rätter av lamm- och nötkött. Nr 2097 på Systembolaget.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar