Ta da, ett nytt recept till receptsamlingen, som passar särskilt bra nu till midsommar. Håll till godo :)
200 g kavring
100 g smör 8 blad gelatin 125 g ansjovisfiléer 1 rödlök fint hackad
400 g färskost 3 dl gräddfil 1 msk dijonsenap 120 g finriven Västerbottenost
1 dl hackad persilja
2 krm salt
1 krm peppar 2 msk mjölk
Dekoration
8 ansjovisfiléer 2 hårdkokta ägg 50 g röd stenbitsrom 4 skivade rädisor 1 picklad rödlök Dill
Gör så här Sätt ett bakplåtspapper i botten på en pajform med löstagbar botten,
cirka 24 cm i diameter. Smält smöret och skär brödet i stora bitar. Lägg
brödet i en matberedare med kniv och smula sönder brödet. Häll i smält
smör och kör några varv, så det blandar sig. Tryck ut smulorna i formen
med hjälp av baksidan av en sked. Gör ett jämnt lager i botten. Ställ
formen kallt 20 minuter. Låt fisken rinna av i sil. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5-10 minuter. Finhacka ansjovis (spara 8 filéer till garnering) och lök och blanda det med
färskost, gräddfil, senap, västerbottensost och persilja. Smaka av med
salt och peppar. Häll upp allt i pajskalet. Ställ formen plant och kallt minst 3 timmar, gärna över natten. Garnera tårtan med ansjovisfiléer, skivat ägg med romkorn ovanpå, skivade
rädisor och picklad rödlök (eller tunt skivad färsk) och
strö över dillvippor.
Det här låter jättegott! Jag ska absolut prova till midsommarbuffén! Räcker det med 125 gram anjovis till både fyllning och dekoration?
SvaraRaderaVad kula att du vill testa receptet! Jag har justerat lite i receptet nu, för ja, det räcker med 125 g ansjovis till både fyllning och dekoration. Trevlig midsommar!
Radera