Ni som följer mig vet att jag är ett stort fan av röror och smakrika aptitretare.
I år är inget undantag...
Gräslökspannacotta i små portionsglas
(på bilden i äggkoppar)
(på bilden i äggkoppar)
4 portioner
2 gelatinblad
1,25 dl mellangrädde 27%
2 msk hackad gräslök
2 msk finhackad rödlök
1,5 dl gräddfil
50 g röd stenbitsrom
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Garnering
20 g stenbitsrom
Hackad gräslök
1,25 dl mellangrädde 27%
2 msk hackad gräslök
2 msk finhackad rödlök
1,5 dl gräddfil
50 g röd stenbitsrom
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Garnering
20 g stenbitsrom
Hackad gräslök
Gör så här
Lägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter.
Värm grädden i en kastrull och ta av från plattan.
Krama ur gelatinbladen och rör ner det i grädden.
Låt svalna något.
Blanda rödlök, gräslök, romkorn och gräddfil i en skål.
Krydda med salt och peppar.
Rör ner gellösningen.
Häll upp i snapsglas, äggkoppar eller andra mindre porionsskålar.
Låt dem stelna i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten.
Hit kan förberedas.
Garnera glasen med rom och gräslök före servering.
Lägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter.
Värm grädden i en kastrull och ta av från plattan.
Krama ur gelatinbladen och rör ner det i grädden.
Låt svalna något.
Blanda rödlök, gräslök, romkorn och gräddfil i en skål.
Krydda med salt och peppar.
Rör ner gellösningen.
Häll upp i snapsglas, äggkoppar eller andra mindre porionsskålar.
Låt dem stelna i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten.
Hit kan förberedas.
Garnera glasen med rom och gräslök före servering.
Länk till recept på cheesecake med ansjovis som ni även skymtar på bordet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar