Krämig dragonsås som passar till det mesta, kyckling, fläsk, halloumi...
Idag serverades den till lamm,
och pressad potatis som suger upp såsen till sista droppen :)
Dragonsås
50 g smör
2 msk vetemjöl
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 msk citronsaft
0,5 dl hackade färska dragonblad
(eller 2 tsk torkad dragon)
0,5 dl hackad färsk persilja
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar
2 msk vetemjöl
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 msk citronsaft
0,5 dl hackade färska dragonblad
(eller 2 tsk torkad dragon)
0,5 dl hackad färsk persilja
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar
Gör så här
Smält smöret i en kastrull.
Rör i mjölet och fräs det under omrörning i ca 30 sekunder.
Tillsätt mjölk lite i taget under vispning och rör ut klumpar.
Smula i 1 tärning grönsaksbuljong
och koka på låg värme i 5 minuter.
Rör då och då.
Tillsätt grädde, crème fraiche, citronjuice,
dragon och persilja samt rör och koka ihop.
Späd ev. med lite mer mjölk till önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Håll varm till servering.
Mixa gärna dragonsåsen med en stavmixer innan servering.
Smält smöret i en kastrull.
Rör i mjölet och fräs det under omrörning i ca 30 sekunder.
Tillsätt mjölk lite i taget under vispning och rör ut klumpar.
Smula i 1 tärning grönsaksbuljong
och koka på låg värme i 5 minuter.
Rör då och då.
Tillsätt grädde, crème fraiche, citronjuice,
dragon och persilja samt rör och koka ihop.
Späd ev. med lite mer mjölk till önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Håll varm till servering.
Mixa gärna dragonsåsen med en stavmixer innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar