Allt i en och samma form! Fisken blir saftig och såsen tillagas samtidigt. Idag serverad med kokt potatis men pasta eller ris funkar också. Torsken kan man byta ut mot lax om man vill.
Torskgratäng
6 portioner
800 g torskfilé
5 dl grädde
3 dl creme fraiche
1 kruka finhackad dragon eller
1 msk torkad dragon
0,5 purjolök
8 st soltorkade tomater
1 citron
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
Gör så här
Värm ugnen till 200°.
Skölj och strimla purjolöken i tunna skivor.
Hack soltorkade
tomater i strimlor och finhacka dragon.
Hacka torskfilé i
portionsbitar.
Lägg purjolöken i botten av en ugnsform
och lägg
sedan fisken över.
Toppa med soltorkad tomat.
Blanda crème fraiche,
grädde, dragon, dijonsenap,
zest från 1 citron, salt och peppar i en
skål.
Blanda såsen väl och häll det i ugnsformen.
Grädda mitt i ugnen i
ca 20 min.
Pressa citron över vid servering.
För några helger sedan var vi på Rudenstams gårdsbutik
och köpte på oss några olika sorters äppelmust.
Det inlägget kan man läsa här.
Och idag till fiskgratängen drack vi den av sorterna med högst syrlighet och strävhet
som passar särskilt bra till fisk och skaldjur.
Med smak av citron, kiwi samt inslag av röda vinbär.
Passade mycket bra till fiskgratängen.
The appearance of the dish is visually appealing and appetizing. Thank you for providing the recipe.
SvaraRaderaNew post:
https://www.melodyjacob.com/2023/08/princess-cut-white-sapphire-925-sterling-silver-3-piece-bridal-sets.html