Kyckling Teriyaki är gott, lättlagat och lagom stark.
450 g Kycklinglårfilé
2 Morötter
250 g Broccoli
3 Vitlöksklyftor
1 dl Teriyakisås
1 tsk Salt
2 msk Japansk soja
1-2 tsk Sambal oelek
2,5 dl mellangrädde
Till servering
Kokt ris
Salladslök
Gör så här
Skala och strimla morötterna.
Dela broccolin i små buketter och strimla stjälkarna.
Skala och skiva vitlöksklyftorna.
Strimla och salta kycklingen.
Hetta upp olja i en stekpanna.
Stek kycklingen till fin färg.
Lägg över på ett fat.
Fräs grönsakerna i stekpannan i 2-3 min på hög värme.
Lägg tillbaka kycklingen och häll på teriyakisås,
soja, sambal oelek och grädde.
Låt allt koka några minuter.
Toppa Teriyakikycklingen med tunt skivad salladslök
och servera med kokt ris.
Skala och strimla morötterna.
Dela broccolin i små buketter och strimla stjälkarna.
Skala och skiva vitlöksklyftorna.
Strimla och salta kycklingen.
Hetta upp olja i en stekpanna.
Stek kycklingen till fin färg.
Lägg över på ett fat.
Fräs grönsakerna i stekpannan i 2-3 min på hög värme.
Lägg tillbaka kycklingen och häll på teriyakisås,
soja, sambal oelek och grädde.
Låt allt koka några minuter.
Toppa Teriyakikycklingen med tunt skivad salladslök
och servera med kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar