tisdag 15 augusti 2023

Gratinerad fiskgratäng med lax och basilika

En smakrik och krämig fiskgratäng med champinjoner, spenat, tomater, basilika och Västerbottensost. Servera med kokt ris eller potatis.

                                                                      Recept coop.se/recept

500 g laxfilé
1 msk smör
250 g skogschampinjoner, delade
3 vitlöksklyfta, skivade
70 g färsk spenat
200 g körsbärstomat
1 tsk salt
Sås med basilika och Västerbottensost

2.5 dl grädde
2 msk fiskfond
1 dl vatten
0.5 citron, pressad saft
1 kruka färsk basilika, grovhackad
50 g Västerbottensost, riven

Till servering
ris eller potatis

 
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Skär laxen i portionsbitar och salta.
Hetta upp en stekpanna och klicka i smör.
Stek svamp och vitlök ca 5 min.

Lägg ner spenaten och vänd runt tills den sjunkit ihop.
Tillsätt tomaterna.
Täck botten på en ugnsform med svampblandningen.

Lägg laxbitarna ovanpå och dra några varv med pepparkvarnen.
Blanda alla ingredienser till såsen
och häll den över fisken.

Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
Servera med en grönsallad och ris eller kokt potatis.



1 kommentar:

  1. It looks good as always and thank you for sharing the recipe.
    https://www.melodyjacob.com/2023/08/unveiling-secrets-to-becoming-a-successful-blogger-in-2023.html

    SvaraRadera