Idag ligger det kryddiga lammfärsbullar och puttrar i en tomatsås ihop med potatistärningar. Det
doftar fantastiskt gott av kanel, ingefära och kardemumma.
Milda
kryddor som ändå ger så mycket smak ihop med vitlök och chili.
Receptet från senaste numret av Coop Mersmak.
400 g lammfärs
1 gul lök, hackad
2 tsk garam masala
0.5 tsk malen kanel
0.5 g saffran
1 tsk salt
neutral olja
salt och grovmalen svartpeppar
2 kanelstänger
Tomatsås
2 gula lökar, hackade
4 tomater, hackade
4 vitlöksklyftor, hackade
1 röd chili, skivad
10 torkade aprikoser, strimlade
3 dl vatten
1 tsk salt
400 g potatis, tärnad
Till servering
koriander
bröd
Gör så här
Tomatsås:
Blanda lök, tomater, vitlök, chili, aprikoser,
kanelstänger, vatten,
salt och potatis i en kastrull
och låt koka på svag värme under lock
20–30 min.
Blanda färs, lök, garam masala, ras el hanout, kanel, saffran och salt.
Gör ett stekprov och smaka av.
Forma köttbullar.
Lägg
ner i tomatsåsen de sista 10 min och koka under lock.
Smaka av med salt
och peppar.
Toppa ev grytan med koriander och servera med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar