Laga snabbt och läckert! Skalade räkor toppar denna smarriga gryta
med lax och purjolök.
4 portioner
500 g fisk i bitar
250 g räkor med skal
0,5 purjolök
1 fiskbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 msk pressad limesaft
1 dl vispgrädde
3 dl vatten
1,5 msk vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5 krm cayennepeppar
70 g färsk spenat
0,5 krm svartpeppar, grovmalen
Tillbehör
kokt potatis
gröna ärtor
Gör så här
Strimla purjon och fräs på i 1 msk smör/rapsolja i en stekpanna.
Blanda vatten, limesaft, och grädde med mjöl och smulade buljongtärningar i en gryta
och låt koka upp och sjuda några minuter.
Lägg
i fisken och låt sjuda ytterligare några minuter tills fisken är klar.
Rör ner den frästa purjon och spenatbladen i grytan och toppa med skalade räkor.
Lägg upp fiskgrytan i djupa tallrikar tillsammans med kokt potatis och gröna ärtor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar