Är man som jag förtjust i syrlig dressing till sallad så kommer man garanterat gilla denna broccolisallad med honungssötad vinägrett, rostade cashewnötter och stekt halloumi.
4 portioner
1 kg ansad broccoli i stora bitar
150 g osaltade cashewnötter
250 g halloumi eller grillost
0,5 dl basilikablad
1 dl olivolja
0,5 dl vit balsamvinäger
1 msk honung
0,5 tsk peppar
2 skalade, finhackade vitlöksklyftor
0,5 finhackad rödlök
1 urkärnad, finhackad röd chili
1 tsk salt
Gör så här
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig
kastrull
och koka broccolibuketterna 3-4 minuter.
Rosta nötterna i en
torr panna.
De får färg snabbt, så håll dem under uppsikt.
Blanda dressingen.
Skiva halloumin och
grilla den i grill- eller stekpanna.
Lägg broccolin i en stor skål.
Ringla över
vinägretten och bland runt.
Strö
över nötter, lägg på halloumi och basilikablad.
Servera gärna med några stekta korva.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar