onsdag 20 september 2023

Broccolisallad med vinägrett och halloumi

Är man som jag förtjust i syrlig dressing till sallad så kommer man garanterat gilla denna broccolisallad med honungssötad vinägrett, rostade cashewnötter och stekt halloumi.

Recept Coop.se

 4 portioner

1 kg ansad broccoli i stora bitar
150 g osaltade cashewnötter
250 g halloumi eller grillost
0,5 dl basilikablad

Dressing
1 dl
olivolja

0,5 dl vit balsamvinäger
1 msk honung
0,5 tsk peppar
2 skalade, finhackade vitlöksklyftor
0,5 finhackad rödlök
1 urkärnad, finhackad röd chili
1 tsk salt

Gör så här
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull
och koka broccolibuketterna 3-4 minuter.
Rosta nötterna i en torr panna.
De får färg snabbt, så håll dem under uppsikt.

Blanda dressingen.
Skiva halloumin och grilla den i grill- eller stekpanna.
Lägg broccolin i en stor skål.

Ringla över vinägretten och bland runt.

Strö över nötter, lägg på halloumi och basilikablad.

Servera gärna med några stekta korva.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar