Vegetariska puckar av fetaost, färska örter, ost och ägg
som serveras
till en het paprikasås och klyftpotatis i ugn.
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 tsk chilipulver
grönsallad, till servering
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 röd chili, skivad
2 msk olivolja
480 g grillad paprika, i bitar (bruttovikt)
0.5 dl hackad basilika
60 g ljust bröd, 2 skivor
1 msk vit balsamvinäger
salt och peppar
1 ägg
1 dl ströbröd
1 riven gul lök
1 dl hackad basilika eller persilja
2 dl mandelmjöl
2 dl riven ost
150 g fetaost, smulad
3 msk olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Vänd runt potatisklyftorna med
olja och salt på en ugnsplåt.
Pudra över chilipulvret och rosta mitt i
ugnen ca 35 min.
Paprikasåsen:
Fräs lök, vitlök och chili i olja.
Tillsätt paprika, bröd och basilika.
Mixa med stavmixer till önskad konsistens.
Smaka av med balsamvinäger,
salt och peppar.
Fetaostbollar:
Blanda alla ingredienser utom oljan till fetaostpuckarna.
Forma 24
bollar och platta till dem till puckar.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek puckarna på medelvärme ca
8 min.
Servera med klyftpotatis, paprikasås och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar