torsdag 21 september 2023

Fetaostpuckar med het paprikasås och klyftpotatis

Vegetariska puckar av fetaost, färska örter, ost och ägg
som serveras till en het paprikasås och klyftpotatis i ugn.

4 portioner
 
1 kg potatis, klyftad
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 tsk chilipulver
grönsallad, till servering
 
Paprikasås
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 röd chili, skivad
2 msk olivolja
480 g grillad paprika, i bitar (bruttovikt)
0.5 dl hackad basilika
60 g ljust bröd, 2 skivor
1 msk vit balsamvinäger
salt och peppar
 
Fetaostpuckar
1 ägg
1 dl ströbröd
1 riven gul lök
1 dl hackad basilika eller persilja
2 dl mandelmjöl
2 dl riven ost
150 g fetaost, smulad
3 msk olivolja

Gör så här
Sätt ugnen på 225°.

Vänd runt potatisklyftorna med olja och salt på en ugnsplåt.
Pudra över chilipulvret och rosta mitt i ugnen ca 35 min.

Paprikasåsen:
Fräs lök, vitlök och chili i olja.
Tillsätt paprika, bröd och basilika.
Mixa med stavmixer till önskad konsistens.
Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.

Fetaostbollar:
Blanda alla ingredienser utom oljan till fetaostpuckarna.
Forma 24 bollar och platta till dem till puckar.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek puckarna på medelvärme ca 8 min.
Servera med klyftpotatis, paprikasås och en grönsallad. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar