Koka morot, blomkål och salladslök i saltat vatten och vänd ner i en gräddsås.
Servera med smörstekta laxfiléer. För en smalare variant, byt ut grädden mot mjölk.
4 portioner
500 g laxfilé
Smör
Salt
Citronpeppar
Citronpeppar
400 g morötter
600 g färsk blomkål
600 g färsk blomkål
4 salladslökar
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde 40%
2 msk konc kycklingfond
2 msk maizena ljus redning
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Ansa morötterna och skär i bitar.
Skär blomkålen i buketter.
Ansa och skär salladslöken i ca 2 cm skivor.
Skär blomkålen i buketter.
Ansa och skär salladslöken i ca 2 cm skivor.
Koka grönsakerna var för sig i saltat vatten ca 1–5 min
tills de är mjuka med spänst kvar.
Ta upp med hålslev så kan samma vatten användas till alla grönsakerna.
tills de är mjuka med spänst kvar.
Ta upp med hålslev så kan samma vatten användas till alla grönsakerna.
Koka upp mjölk, grädde, fond och redning.
Smaka av med salt och peppar.
Smaka av med salt och peppar.
Stek laxen i smör till ca 50° innertemperatur.
Salta och peppra.
Salta och peppra.
Vänd ner grönsakerna i såsen.
Servera grönsaker i gräddsås med laxfiléerna.
Servera grönsaker i gräddsås med laxfiléerna.
Jag blev så sugen på lax nu. Tack för receptet. Kram Pia
SvaraRadera