Det här receptet är resultatet av en sån diskussion på mitt jobb. En av mina kollegors perfekta rätt att laga mycket av, så det räcker till många matlådor.
1 litet vitkålshuvud
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Köttfärs- och vitkålsgratäng
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 vitlöksklyfta
500 g köttfärs
1 förpackning krossade tomater
5 msk tomatpuré
0,5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk dijonsenap
stark paprikakrydda
oregano
vitpeppar
riven ost
2,5 dl grädde
salt
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkål och hacka lök.
Stek några minuter i smör tills det fått fin färg.
Salta och peppra.
Stek några minuter i smör tills det fått fin färg.
Salta och peppra.
Bryn köttfärs.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten,
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten,
senap,
buljongtärning, vatten och kryddor.
Låt puttra i några minuter.
Låt puttra i några minuter.
Blanda köttfärsröran med vitkål och lök.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg sedan röran i en smord ugnssäker form.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg sedan röran i en smord ugnssäker form.
Strö över riven ost och ringla över grädde.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med grönsallad.
Låter gott. Lite som kålpudding nästan. Tror jag ska testa den i helgen. Jag behöver inte ha matlådor för vi får lunch på mitt jobb. Lyxigt! Kraaam Pia
SvaraRaderaEn del har det bra... ;)
RaderaSer nu att jag missat att lägga till att peppra och salta, för det behövs tycker jag, även om det inte stod i originalreceptet. Kram!