En vårlig rätt med lax som toppas med klassisk skagenröra och rom.
En potatissallad med grön sparris, suger snaps och dill passar utmärkt till.
Ugnsbakad Skagenlax med rom
4 portionsbitar laxfilé- med skinn à 150 g
saltvitpeppar- nymald
150 g räkor- skalade
saltvitpeppar- nymald
150 g räkor- skalade
3 msk crème fraiche
3 msk majonnäs
1 dl dill- hackad
0,5 krm cajennepeppar
salt
3 msk majonnäs
1 dl dill- hackad
0,5 krm cajennepeppar
salt
Till garnering
50 g stenbitsrom
citron
dill
citron
dill
Gör så här
Sätt
ugnen på 225 grader.
Gör ett snitt ner mot skinnet i mitten på varje
laxbit,
så att det blir en ficka.
Se till att du inte skär igenom
skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar.
Krydda med salt och
peppar.
Hacka räkorna grovt och blanda ihop fyllningen.
Fördela fyllningen i fickorna.
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i mitten av ugnen 12–15 minuter.
Toppa med en klick löjrom
och garnera med en citronklyfta och dill.
1 kg kokt delikatesspotatis
250 g grön sparris, lättkokt
150 g sugar snaps, strimlad
50 g babyspenat
2 dl lätt creme fraiche
250 g grön sparris, lättkokt
150 g sugar snaps, strimlad
50 g babyspenat
2 dl lätt creme fraiche
3 msk
majonnäs
2 msk
grov senap
0,5 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
1 dl hackad gräslök
salt och peppar
3 msk
kapris, hackad
Gör så här
Dela stora potatisar i mindre bitar.
Blanda creme fraiche, majonnäs, senap, dill och gräslök.
Krydda med salt och peppar.
Vänd ner potatis, sparris, suger snaps, spenat och kapris.
Dela stora potatisar i mindre bitar.
Blanda creme fraiche, majonnäs, senap, dill och gräslök.
Krydda med salt och peppar.
Vänd ner potatis, sparris, suger snaps, spenat och kapris.
Oj vad det ser gott ut som vanligt hos dig. Jag älskar lax och en vårig potatissallad till det blir kanon. Tack för inspiration och recept. Kraaam Pia
SvaraRaderaGott och med hög vår-faktor. Kanske testar en variant om det ska vara lax på påskbordet!
SvaraRadera