En vårlig rätt med fräscha smaker.
En hel laxsida är enkel att grilla och trevlig att bjuda på.
Grilla inte för länge, fisken eftersteks när du lyfter den av grillen.
1 hel laxsida
1 st basilika, färsk
Salt och peppar
Skär flera snitt i laxen och stoppa ner limeskivor och örter
Krydda med salt och peppar
Grilla i klotgrill på indirekt värme 15-20 minuter
Indirekt värme innebär att du lägger laxbiten vid sidan om själva glöden
Koka förslagsvis potatis och grilla sparris till laxen
Rör ihop en yoghurtsås och blanda en äppelcoleslaw
Grillad sparris
Bryt av den grövre nedre delen på sparrisen
(Kan frysas in och användas till soppa)
Pensla sparrisen med lite olja
Salta och peppra
Grilla sparrisen med fördel på en grillplåt
Äppelcoleslaw med mynta
2 msk majonnäs
1 dl gräddfil
1 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar
3 äpplen, Granny Smith, skurna i strimlor
1 kruka mynta
Gör så här
Blanda majonnäs och gräddfil
Smaka av med vinäger, salt och peppar
Vänd ner äpplen och mynta
Yoghurt med chili, mynta och lime
2 dl matyoghurt
0,5 röd chili, finhackad
0,5 grön chili, finhackad
Saften från 1 lime
Några kvistar mynta, hackade
Salt och peppar
Agavesirap
Gör så här
Blanda yoghurt, chili, limesaft och mynta
Smaka av med salt, peppar och agavesirap
Mer grillad lax, det skriver jag under på! Och vad smart att grilla en hel sida!
SvaraRaderaLax är perfekt att grilla!
Radera