tisdag 9 april 2024

Ett soligt men öde Idre fjäll

Här kommer en hälsning från ett soligt Idre fjäll. Men tyvärr så uppmärksammade jag inte när jag bokade boendet i januari att Idre fjäll alltid stänger för säsongen veckan efter påsk, oavsett väder och tillgång på snö. Så idag får mannen och jag nöja oss med att promenera i backarna och i omgivningarna och njuta av solen från balkongen.

 

 
 


Vi kunde i alla fall åka i backarna i söndags, den sista dagen för säsongen. 
Men det var bra dimmigt på fjället den dagen.


Igår tog vi bilen drygt en timme till Lofsdalen och testade backarna där.


  Fantastisk utsikt från toppen.

Men idag chillar vi alltså mest och imorgon kommer nog mannen att åka snowboard några timmar på förmiddagen i den enda backen/liften som är öppen här på Idre fjäll.
På torsdag packar vi bilen och möter upp svägerskan med man i Trysil istället och hoppas på bra skidväder där de sista dagarna på vår skidsemester.

Pernilla Wiberg har ett hotell här i Idre och när vi var på ute på vår promenad idag så kikade vi in i receptionen där hon har samlat sina medaljer och andra minnen från hennes karriär. Jag är inget stort fan men eftersom vi är lika gamla och båda från Norrköping och har Yxbacken som "hemmabacke" så var det kul att kika in på hennes hotell och samling.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar