Kycklingpaj med grekisk touch
1 paj
4 portioner - 8 bufféportioner
4 portioner - 8 bufféportioner
1 paket färdig pajdeg
Fyllning
250 g kycklingfärs
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 msk torkad oregano
12 körsbärstomater
1 näve ruccola
80 g fetaost
4 ägg
1,5 dl lätt crème fraiche
0,5 vispgrädde
75 g riven mozzarella
salt
peppar
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader.
Klä en pajform med pajdegen.
Nagga pajdegen och förgrädda 7-10 minuter i ugnen.
Fräs kycklingfärsen i olja 3 minuter
tillsammans med pressad vitlök och oregano.
Halvera tomaterna och blanda med smulad fetaost,
ruccola och den frästa kycklingfärsen i en skål.
Lägg kycklingfyllningen i pajformen.
Vispa äggen med grädde och creme fraiche.
Tillsätt mozzarella och smaka av med salt och peppar.
Häll äggblandningen över fyllningen och grädda mitt i ugnen i ca 40 min.
Servera med sallad och bröd.
Som vanligt fina och goda recept. Kraaam Pia
SvaraRadera