Idag kommer jag och mannen ladda för kvällens stora event Eurovision Song Contest med en heldag ute i solen. Vi tänker att vi tar cyklarna ut på stan och kanske spelar minigolf, tar en öl i solen och bara njuter av sol och värme. Sedan laddar vi med snacks i TV-soffan och hoppas på god underhållning hela kvällen. Semifinalerna tycker jag har hållit hög klass så jag har stora förväntningar på kvällens final. Petra och Malin tycker jag gör ett strålande jobb! Så proffsiga! Kommer ni titta?
Eftersom vi planerar att vara ute hela dagen, mannen och jag, så passar det bra att det blev mat över från gårdagens middag, portionsbitar av torsk tillagade i en god sås med vitt vin, oliver,
tomater och timjan, så behöver vi inte tänka på maten idag.
Önskar er en härlig lördag!
kokt potatis
Tina torsken och koka potatisen i saltat vatten.
Finhacka lök och vitlök och skiva sellerin.
Fräs lök, vitlök och selleri i olivolja i en traktörpanna.
Tillsätt tärnade tomater, vin, vatten,
buljongtärning och timjan.
Koka upp och lägg i torsken.
Lägg på ett lock och låt sjuda ca 7 min.
Innertemperaturen på torsken ska vara ca 52°.
Lägg ner oliverna i pannan och rör försiktigt i grädden.
Låt stå någon minut.
Garnera ev med mer timjan. Servera med potatisen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar