Enkelt och supergott! Rör ihop den smakrika såsen med sweet chili och
persilja.
Häll över fisken – sedan sköter den sig själv i ugn!
4 portioner
600
g
torskfilé
salt och peppar
4
dl lätt crème fraiche paprika & chili
1
dl vispgrädde
½
dl
hackad persilja
1
dl
sweet chili-sås
0,5 tsk salt
2
morötter
½
citron, saften
Tillbehör
ris eller pressad potatis
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Lägg torsken i bitar i en form.
Salta och peppra.
Blanda crème fraiche, grädde, persilja,
sweet chili-sås och salt.
Skala och finriv morötterna,
blanda ner i såsen med citronsaft.
Salta och peppra.
Blanda crème fraiche, grädde, persilja,
sweet chili-sås och salt.
Skala och finriv morötterna,
blanda ner i såsen med citronsaft.
Häll såsen över torsken och
tillaga i ugnen i ca 30 minuter tills fisken är klar.
Servera med ris eller pressad potatis.
tillaga i ugnen i ca 30 minuter tills fisken är klar.
Servera med ris eller pressad potatis.
Imorgon är det fredag och då kanske man vill äta en lite mer festlig fiskrätt.
Några förslag på lite mer festliga fiskrätter hittar man här.
Några förslag på lite mer festliga fiskrätter hittar man här.
Här hemma kommer dock dottern på besök så då blir det vegetariskt på menyn,
en vegetarisk nachoplåt är planen.
en vegetarisk nachoplåt är planen.
Låter gudomligt gott. Kraam Pia
SvaraRadera