Dottern är hemma på besök och då blev det vegetariskt till fredagsmyset igår.
Pintobönorna kan bytas ut mot tacofärs som ev blivit över från gårdagens middag.
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 grön chili
3 frp kokta konserverade pintobönor
4 msk rapsolja
0,5 tsk rökt paprikapulver
2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
180 g nachochips
2 msk inlagd jalapeño
150 g cheddarost, riven
Servera med
2 tomter, hackade
0,5 rödlök, skivad
1 lime i klyftor
crème fraiche
Gör så här
Finhacka lök och vitlök.
Stek den gula löken i rapsolja tills den har fått färg.
Tillsätt vitlök och chili.
Häll av och skölj bönorna.
Tillsätt bönorna och rökt paprikapulver och
stek under omrörning i ytterligare 5 minuter.
Mosa bönorna lite slarvigt med en potatisstöt och späd med vatten
tills röran fått önskad konsistens, inte för lös eller kompakt.
Smaka av med salt och peppar.
Häll ut nachos i en form/plåt och strö
och fördela bönröran över jämnt.
Fördela rivnen osten och skivad jalapeño
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar