lördag 18 maj 2024

Vegetarisk nachoplåt med mexikanska bönor

Dottern är hemma på besök och då blev det vegetariskt till fredagsmyset igår.
Pintobönorna kan bytas ut mot tacofärs som ev blivit över från gårdagens middag.


1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 grön chili
3 frp kokta konserverade pintobönor

4 msk rapsolja
0,5 tsk rökt paprikapulver
2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
180 g nachochips
2 msk inlagd jalapeño
150 g cheddarost, riven


Servera med

2 tomter, hackade
0,5 rödlök, skivad
1 lime i klyftor
crème fraiche


Gör så härDela, kärna ur och hacka chilin.
Stek den gula löken i rapsolja tills den har fått färg.
Tillsätt vitlök och chili.
Häll av och skölj bönorna.
Tillsätt bönorna och rökt paprikapulver och
stek under omrörning i ytterligare 5 minuter.
Mosa bönorna lite slarvigt med en potatisstöt och späd med vatten
tills röran fått önskad konsistens, inte för lös eller kompakt.
Smaka av med salt och peppar.
Servera direkt med crème fraiche.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar