Mums, den här såsen kan man äta med sked. Du måste testa!
Torskrygg
2 portioner
2 st torskryggfiléer
salt
citronpeppar
smör till formen
2 portioner
2 st torskryggfiléer
salt
citronpeppar
smör till formen
Den jäkligt goda såsen
1 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 tsk sötstark senap
0.5 st pressad citron
4 msk finstrimlad purjolök
salt o peppar
Ljus majsena
1 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 tsk sötstark senap
0.5 st pressad citron
4 msk finstrimlad purjolök
salt o peppar
Ljus majsena
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg fisken i en smord ugnsfast form.
Salta lätt och krydda med önskad mängd citronpeppar.
Ställ i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Gör under tiden såsen: Häll grädde och crème fraiche i en kastrull
och låt koka upp under omrörning på medelvärme.
Tillsätt senap, citron och purjolök,
(häll inte i all citronsaft direkt utan smaka dej fram till önskad syra.
Salta lätt och krydda med önskad mängd citronpeppar.
Ställ i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Gör under tiden såsen: Häll grädde och crème fraiche i en kastrull
och låt koka upp under omrörning på medelvärme.
Tillsätt senap, citron och purjolök,
(häll inte i all citronsaft direkt utan smaka dej fram till önskad syra.
Smaka av med salt och peppar.
Red såsen med majsena till önskad konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar