6 portioner
Salsa
200 g färska jordgubbar
200 g färsk ananas
1 krm svartpeppar
Gelé
90 g gelésocker multi (1 dl)
150 g vatten (1 1/2 dl)
Citronfromage
2 gelatinblad
50 g äggulor (2)
90 strösocker (1 dl)
1 citron, rivet skal och saft
200 g vispgrädde (2 dl)
Gör så här
Salsa: Skär jordgubbar och ananas i 1 cm stora kuber.
Gör 3–4 drag med svartpepparkvarnen och blanda.
Gör 3–4 drag med svartpepparkvarnen och blanda.
Gelé: Blanda gelésocker multi och vatten i en liten kastrull och låt koka 1/2–1 minut.
Låt svalna men inte stelna. Fördela hälften av salsan i sex glas.
Skeda över gelén så att den täcker. Ställ in i kylen för att stelna minst 1 timme.
Låt svalna men inte stelna. Fördela hälften av salsan i sex glas.
Skeda över gelén så att den täcker. Ställ in i kylen för att stelna minst 1 timme.
Fromage: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. Vispa äggulor
och socker ljust och fluffigt tills alla sockerkristaller smält. Värm
citronskal och -saft i en liten kastrull, lägg i gelatinet och låt det
smälta. Häll ner i äggen under omrörning.
Vispa grädden fluffig och vänd ner den.
Vispa grädden fluffig och vänd ner den.
Fördela fromagen direkt över gelén i glasen. Ställ in i kylen i minst 1–2 timmar.
Toppa med resten av salsan vid servering.
Jag är ingen efterrätts människa. Väldigt sällan jag gör sånt. Men det där lät gott. Kraaam Pia
SvaraRadera