onsdag 4 september 2024

Färsbiffar med rotfruktsgratäng och vitkålssallad

Gott att variera potatisgratängen med rotfrukter. I denna använde jag rotselleri.


4 portioner 

 Rotfruktsgratäng

1 kg potatis
300 g rotselleri
2 vitlöksklyftor, rivna
1,5 tsk salt
Svartpeppar
3 dl
grädde
1 dl mjölk
0,5 dl riven ost
 

Färsbiffar

 500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 st vitlöksklyftor 
1 st ägg 

 Gör så här

Rotfruktsgratäng: Sätt ugnen på 200°.
Skala och skär potatis och rotselleri i tunna skivor, gärna med mandolin. Vänd runt med vitlök, salt och svartpeppar i en gratängform. Häll över grädde och mjölk och strö riven ost över. Tillaga mitt i ugnen tills det är mjukt med fin färg, ca 50 min.

Färsbiffar:Blanda färsen med ägg, kryddor och skalad pressad vitlök. 
Forma biffar av färsen. Stek biffarna i olja och smör i ca 4 minuter på varje sida.
 
Servera med någon form av sallad.
Jag gjorde en vitkålssallad med
persilja och lite vinäger,
olja, honung och en nypa salt och svartpeppar. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar