Gott att variera potatisgratängen med rotfrukter. I denna använde jag rotselleri.
4 portioner
Rotfruktsgratäng
1 kg potatis
300 g rotselleri
2 vitlöksklyftor, rivna
1,5 tsk salt
Svartpeppar
3 dl grädde
1 dl mjölk
0,5 dl riven ost
Färsbiffar
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 st vitlöksklyftor
1 st ägg
Gör så här
Rotfruktsgratäng:
Sätt ugnen på 200°.
Skala och skär potatis och rotselleri i tunna skivor, gärna med mandolin. Vänd runt med vitlök, salt och svartpeppar i en gratängform. Häll över grädde och mjölk och strö riven ost över. Tillaga mitt i ugnen tills det är mjukt med fin färg, ca 50 min.
Skala och skär potatis och rotselleri i tunna skivor, gärna med mandolin. Vänd runt med vitlök, salt och svartpeppar i en gratängform. Häll över grädde och mjölk och strö riven ost över. Tillaga mitt i ugnen tills det är mjukt med fin färg, ca 50 min.
Färsbiffar:Blanda färsen med ägg, kryddor och skalad pressad vitlök.
Forma biffar av färsen. Stek biffarna i olja och smör i ca 4 minuter på varje sida.
Servera med någon form av sallad.
Jag gjorde en vitkålssallad med persilja och lite vinäger,
olja, honung och en nypa salt och svartpeppar.
Jag gjorde en vitkålssallad med persilja och lite vinäger,
olja, honung och en nypa salt och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar