Förbered dig på ljuvlig doft och smak från denna kycklinggryta,
smaksatt med gul curry, kardemumma och kanel.
4 portioner
1 gul lök
3 morötter
3 potatisar, fast sort
1 litet äpple
ca 500 g kycklinglårfilé
1 krm salt
4 msk rapsolja
2 msk riven ingefära
4 rivna vitlöksklyftor
5 dl vatten
1 kycklingbuljongtärningar
4 port ris
Kryddblandning
1,5 msk gul curry
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen kanel
3 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl vatten
Kryddblandning: Blanda kryddorna till kryddblandningen.
Smält smöret i en liten kastrull.
Rör med en visp och tillsätt vetemjölet.
Rosta mjölet tills det är ljusbrunt under konstant omrörning med vispen.
Smält smöret i en liten kastrull.
Rör med en visp och tillsätt vetemjölet.
Rosta mjölet tills det är ljusbrunt under konstant omrörning med vispen.
Ta från värmen och rör i kryddblandningen.
Tillsätt vattnet under omrörning till en slät kräm.
Tillsätt vattnet under omrörning till en slät kräm.
Häll ner den redda currykrämen i grytan
och låt koka 2 minuter tills curryn tjocknat.
Smaka av med salt.
Servera grytan med riset.
och låt koka 2 minuter tills curryn tjocknat.
Smaka av med salt.
Servera grytan med riset.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar