Busenkel paj som görs på färdig pajdeg
och fylls med tärnad stekt halloumi, zucchini och
halverade körsbärstomater.
1 förp pajdeg
1 klyfta vitlök
1 zucchini (stor)
2 förp körsbärstomater
1 förp halloumiost salt
peppar
1 klyfta vitlök
1 zucchini (stor)
2 förp körsbärstomater
1 förp halloumiost salt
peppar
Äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk
2 msk röd pesto
salt
peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Tryck ut degen i en pajform och nagga. Förgrädda i ca 10 minuter.
Hacka vitlök fint. Hacka zucchini grovt.
Dela körsbärstomaterna.
Tärna halloumi, stek gyllene i olja,
ta upp och stek zucchini och vitlöken på hög värme i någon minut.
Tillsätt tomaterna och stek väldigt snabbt.
Ställ pannan åt sidan och blanda i halloumin.
Blanda ihop ingredienserna till äggstanningen.
Lägg grönsakerna och halloumi i pajskalet,
häll på äggstanningen och baka i ugnen i ca 25 minuter.
Låt svalna i minst 10 minuter.
Servera pajen med valfri sallad.
3 dl mjölk
2 msk röd pesto
salt
peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Tryck ut degen i en pajform och nagga. Förgrädda i ca 10 minuter.
Hacka vitlök fint. Hacka zucchini grovt.
Dela körsbärstomaterna.
Tärna halloumi, stek gyllene i olja,
ta upp och stek zucchini och vitlöken på hög värme i någon minut.
Tillsätt tomaterna och stek väldigt snabbt.
Ställ pannan åt sidan och blanda i halloumin.
Blanda ihop ingredienserna till äggstanningen.
Lägg grönsakerna och halloumi i pajskalet,
häll på äggstanningen och baka i ugnen i ca 25 minuter.
Låt svalna i minst 10 minuter.
Servera pajen med valfri sallad.
Äppelsallad
2 äpplen i tunna klyftor
1 dl rostade solrosfrön
2 msk olivolja
1 msk vinäger
Gör så här
Vänd ihop äpplen, solrosfrön med olja och vinäger
Morot och vitkålssallad med solrosfrön
1 kg vitkål
3 morötter
1 dl rostade solrosfrön
Dressing
1,5 tsk skånsk grovkornig senap
2 msk vinäger, gärna balsam- eller äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1 dl neutral olja
ca 1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här
Blanda senap, vinäger och honung
Vispa i olja droppvis
Smaka av med salt och peppar
Strimla kål och morötter så tunt som möjligt eller
riv på det grövsta på rivjärnet
Blanda med dressingen
Toppa med solrosfrön
Servera genast
1 dl rostade solrosfrön
Dressing
1,5 tsk skånsk grovkornig senap
2 msk vinäger, gärna balsam- eller äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1 dl neutral olja
ca 1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här
Blanda senap, vinäger och honung
Vispa i olja droppvis
Smaka av med salt och peppar
Strimla kål och morötter så tunt som möjligt eller
riv på det grövsta på rivjärnet
Blanda med dressingen
Toppa med solrosfrön
Servera genast
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar