Kycklingchili - en variant på chili con carne med kyckling istället för
köttfärs.
En chiligryta med kycklingfilé, bönor, tomat och vitlök. Serveras med guacamole och ris.
4 portioner
500 g kycklingfilé, skuren i bitar
1 stor lök, grovhackad
3 klyftor vitlök, pressade
1 stor paprika, grovhackad
1 tsk chiliflakes
0,5 tsk rökt paprikapulver
2 tsk spiskummin
1,5 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 msk worcestersås
1 nypa socker
1 burk krossade tomater, 400 g
1 burk röda kidneybönor, 400 g,
sköljda och avrunna
olja att steka i
Gör så här
Fräs kycklingen i stekpannan i olja.
Salta och peppra.
Lägg åt sidan.
Fräs lök och vitlök i några minuter.
Rör då och då.
Tillsätt paprika, chiliflakes, paprikapulver och spiskummin.
Blanda väl och fräs allt ytterligare någon minut.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, worcestersås och socker.
Lägg i kycklingbitarna och rör om ordentligt.
Låt chilin koka upp och sänk sedan värmen så att det sjuder sakta.
Fräs kycklingen i stekpannan i olja.
Salta och peppra.
Lägg åt sidan.
Fräs lök och vitlök i några minuter.
Rör då och då.
Tillsätt paprika, chiliflakes, paprikapulver och spiskummin.
Blanda väl och fräs allt ytterligare någon minut.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, worcestersås och socker.
Lägg i kycklingbitarna och rör om ordentligt.
Låt chilin koka upp och sänk sedan värmen så att det sjuder sakta.
Lägg på ett lock och låt chilin sjuda sakta i 1 timme.
Smaka av med salt och peppar och
Smaka av med salt och peppar och
rör ner kidneybönorna så de blir varma.
Servera med guacamole och kokt ris.
Servera med guacamole och kokt ris.
Guacamole
4 portioner
2 avokador
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 chili, finhackad
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Mixa avokador med citronsaft
Tillsätt vitlök och chili
Smaka av med salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar