torsdag 23 januari 2025

Kycklingchili med ris och guacamole

Kycklingchili - en variant på chili con carne med kyckling istället för köttfärs.
En chiligryta med kycklingfilé, bönor, tomat och vitlök. Serveras med guacamole och ris.


4 portioner

500 g kycklingfilé, skuren i bitar
1 stor lök, grovhackad
3 klyftor vitlök, pressade
1 stor paprika, grovhackad
1 tsk chiliflakes
0,5 tsk rökt paprikapulver
2 tsk spiskummin
1,5 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 msk worcestersås
1 nypa socker
1 burk krossade tomater, 400 g
1 burk röda kidneybönor, 400 g,
sköljda och avrunna
olja att steka i

Gör så här
Fräs kycklingen i stekpannan i olja.
Salta och peppra.
Lägg åt sidan.
Fräs lök och vitlök i några minuter.

Rör då och då.
Tillsätt paprika, chiliflakes, paprikapulver och spiskummin.
Blanda väl och fräs allt ytterligare någon minut.

Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, worcestersås och socker.
Lägg i kycklingbitarna och rör om ordentligt.

Låt chilin koka upp och sänk sedan värmen så att det sjuder sakta.
Lägg på ett lock och låt chilin sjuda sakta i 1 timme.
Smaka av med salt och peppar och
rör ner kidneybönorna så de blir varma.
Servera med guacamole och kokt ris.
 
 

Guacamole
4 portioner

2 avokador
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 chili, finhackad
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Mixa avokador med citronsaft
Tillsätt vitlök och chili
Smaka av med salt och peppar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar