Alltså, finns det något godare än söta betor, getost, sötsyrlig dressing och valnötter?!
Jag bara älskar't! Och till chèvre passar ett fruktigt och friskt vin. Vi valde en Chardonnay från Frankrike, nr 82534 på Systembolaget, som passade utmärkt till. Skål och trevlig helg!
4 portioner
500 g gulbetor
2 röda äpplen
2 msk olivolja
1 romansallad
200 g getost
50 g valnötter, rostade
1 msk grovhackad timjan
1 msk grovhackad rosmarin
2 röda äpplen
2 msk olivolja
1 romansallad
200 g getost
50 g valnötter, rostade
1 msk grovhackad timjan
1 msk grovhackad rosmarin
Dijonvinägrett
1 msk dijonsenap
2 msk vit balsamvinäger
0,5 citron, pressad saft
1 msk flytande honung
3 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Gör så här
Tvätta betorna och koka dem mjuka, ca 20-30, i lättsaltat vatten.
Låt svalna något, dra bort skalet och dela i mindre bitar.
Dela äpplena, kärna ur och skär i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek äppelbitarna
i några minuter tills de fått lite färg och börjat mjukna,
de ska fortfarande ha en rå kärna i mitten.
Plocka, skölj och skär salladen i mindre bitar och skär osten i skivor.
Skala och skär betorna i mindre bitar och grovhacka nötterna.
Varva sallad med betor, äpple och getost i en stor skål.
Avsluta med några skivor getost, rostade nötter och örter.
Blanda samman alla ingredienser till dressingen
och ringla ut några matskedar över salladen.
Servera resten vid sidan av tillsammans med baguette.
Tvätta betorna och koka dem mjuka, ca 20-30, i lättsaltat vatten.
Låt svalna något, dra bort skalet och dela i mindre bitar.
Dela äpplena, kärna ur och skär i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek äppelbitarna
i några minuter tills de fått lite färg och börjat mjukna,
de ska fortfarande ha en rå kärna i mitten.
Plocka, skölj och skär salladen i mindre bitar och skär osten i skivor.
Skala och skär betorna i mindre bitar och grovhacka nötterna.
Varva sallad med betor, äpple och getost i en stor skål.
Avsluta med några skivor getost, rostade nötter och örter.
Blanda samman alla ingredienser till dressingen
och ringla ut några matskedar över salladen.
Servera resten vid sidan av tillsammans med baguette.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar