När man är sugen på smulpaj men inte har tid att baka 🫐
Blanda frysta blåbär med florsocker och vaniljsocker. Låt tina i rumstemperatur.
Vispa vaniljvisp. Rosta havregryn i stekpanna med en klick smör, strösocker, kardemumma och kanel. Varva blåbär, vaniljvisp och havresmul i glas. Klart att servera!
4 portioner
250 g frysta blåbär
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
1 msk smör eller margarin
2 msk strösocker
2 krm malen kanel
1 krm malen kardemumma
2,5 dl vaniljvisp
Gör så här
Rårör de frysta bären med florsocker och vaniljsocker
och låt det tina i rumstemperatur.
Rårör de frysta bären med florsocker och vaniljsocker
och låt det tina i rumstemperatur.
Rosta havregrynen gyllenbruna i en stekpanna tillsammans med
matfett, socker, kanel och kardemumma.
matfett, socker, kanel och kardemumma.
Vispa vaniljvispen.
Fördela bärkompotten i serveringsglas
och klicka på vaniljvispen.
Toppa med havresmul.
och klicka på vaniljvispen.
Toppa med havresmul.
Klicka på länken så öppnar sig receptet i ett nytt fönster.
Blåbärspaj kan ju vara den godaste pajen, och det där lät ju så smarrigt! Själv har jag snöat in på att steka äpplen, havregryn och lite honung i stekpannan, och äta till kvarg eller glass till, blir ju som äppelpaj. Så det här med blåbär måste ju också testas!
SvaraRaderaKram Gunilla
Smörstekta äpplen är ju supergott. Med banan, kokos och kvarg till frukost t ex. Kram!
Radera