lördag 4 oktober 2025

Rårörda blåbär i glas med vaniljvisp och havresmul

När man är sugen på smulpaj men inte har tid att baka 🫐

Blanda frysta blåbär med florsocker och vaniljsocker. Låt tina i rumstemperatur. 
Vispa vaniljvisp.
 Rosta havregryn i stekpanna med en klick smör, strösocker, kardemumma och kanel. Varva blåbär, vaniljvisp och havresmul i glas. Klart att servera!


 

4 portioner
 
250 g frysta blåbär
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
1 msk smör eller margarin
2 msk strösocker
2 krm malen kanel
1 krm malen kardemumma
2,5 dl vaniljvisp
 
Gör så här
Rårör de frysta bären med florsocker och vaniljsocker 
och låt det tina i rumstemperatur.
Rosta havregrynen gyllenbruna i en stekpanna tillsammans med 
matfett, socker, kanel och kardemumma.
Vispa vaniljvispen.
Fördela bärkompotten i serveringsglas 
och klicka på vaniljvispen.
Toppa med havresmul.
  
  
  
 
Klicka på länken så öppnar sig receptet i ett nytt fönster. 
 
 

2 kommentarer:

  1. Blåbärspaj kan ju vara den godaste pajen, och det där lät ju så smarrigt! Själv har jag snöat in på att steka äpplen, havregryn och lite honung i stekpannan, och äta till kvarg eller glass till, blir ju som äppelpaj. Så det här med blåbär måste ju också testas!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smörstekta äpplen är ju supergott. Med banan, kokos och kvarg till frukost t ex. Kram!

      Radera