Fiskens omega 3-fettsyror har många goda effekter, b la skyddar de våra hjärtan, därför bör vi äta fisk flera gånger i veckan.
I dag har jag lagat en fiskgratäng med ädelost och broccoli.
Fiskgratäng med ädelost och broccoli
4 portioner
600 g torsk, sej, hoki
400 g broccolibuketter
1 strimlad paprika
1 tsk salt
svartpeppar
1 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1,5 dl vatten
75 g ädelost
Till servering
Potatis el Ris
Rivna morötter
Citron
Citron
Gör så här
Skär fisken i biter
Blanda fisk, broccoli och paprika i en ugnsfast form
Salta och peppra
Häll grädde och mjöl i en kastrull och vispa slätt
Tillsätt vattnet och koka upp under omrörning
Tillsätt osten och låt den smälta
Häll såsen över fisk och broccoli
Gratängen blev lite blek men blandar man olika paprikor blir den genast mer färggrann.
Nyttiga fetter finns även i andra livsmedel. Nötter är bland det nyttigaste som finns och om man nu inte äter fisk kan valnötter vara ett alternativ, eftersom de, förutom andra nyttiga fetter, även innehåller omega 3.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar