torsdag 1 november 2012

Karibisk fiskgryta


Karibisk fiskgryta
4 portioner

2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
4 tsk matolja
4 st potatisar
1 burk lättkokosmjölk
3 dl fiskbuljong
400 g squash
2 st paprikor
200 g champinjoner
1 röd chilifrukt
2 msk riven färsk ingefära
400 g torsk- el koljafilé
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Garnering
Persilja

Gör så här
Hacka all lök och fräs i oljan i en gryta
Skala potatis och skär i bitar
Tillsätt potatis, kokosmjölk och buljong till grytan
Låt koka ca 10-15 min
Skär squash och paprika i bitar och champinjoner i kvartar
Kärna ur chilifrukten och hacka den fint
Rör ner squash, paprika, champinjoner, chilifrukt och ingefära i grytan
Låt koka ytterligare 5 min
Skär fisken i stora tärningar och lägg i grytan
Låt sjuda några minuter
Salta och peppra
Garnera med persilja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar