Toscamuffins med hjortronsylt
ca 25 st
Muffins
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g smält smör
Fyllning
1,5 dl hjortronsylt
Toscasmet
50 g smör
0,75 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk grädde
50 g mandelspån
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt
Vispa ner det smälta, avsvalnade smöret
Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Fyll bakformar till 1/3 med smet
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 11-12 min
Rör under tiden toscasmeten
Lägg smör, socker, mjöl och grädde i en kastrull
Låt smälta under omrörning till en slät smet
Rör ner mandelspån,
låt koka upp och sjuda i ytterligare några minuter
Ta ut kakorna ur ugnen när de är nästan färdig gräddade
Klicka på sylt och sedan toscasmet över sylten
Grädda kakorna ytterligare 6-7 min,
eller tills ytan fått en gyllenbrun färg
Det ända som ska läggas till i receptet om du vill att Dumlekakorna ska se ut och smaka som mina är en skiva Noblesse Orginal som ska läggas på kakan medans den är varm.
Ser att ni gillar hjortronsylt. Vill ni köpa färdig som smakar som hemlagad, så är ni välkomna att beställa på.
SvaraRaderawww.larssens.se
Vänligen
Fredrik